Legi şi obligaţii, ventilaţia controlată a spaţiilor locative
aerisirea prevazuta de legi

OBLIGATII LEGALE

Legea privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cere izolare termică şi ventilaţie.

Pentru construcţii noi dar şi la renovarea construcţiilor vechi legiuitorul prescrie atât o izolare a anvelopei, precum şi o temeinică izolare a clădirii.
Pentru a putea beneficia de toate avantajele energetice ale acestui mod de construire şi a evita pierderile de căldură şi deteriorările provocate de umiditate printr-o ventilaţiei greşită, li se cer proiectanţilor prin normativ să prevadă măsuri adecvate de ventilaţie.

Astfel, e necesar a fi creat de ex. un concept de ventilaţie, în cazul în care printer altele, în casele unifamiliale şi multi-familiale se vor înnoi mai mult de o treime din ferestre, respectiv dacă la casele unifamiliale se va renova mai mult de zece procente din suprafaţa acoperişului.

Rezidenţii care au instalaţii de ventilaţie sunt foarte mulţumiţi

În zonele rezidenţiale, cu sisteme de ventilaţie rezidenţiale, 87% dintre participanţi au fost foarte mulţumiţi de situaţia lor de viaţă. Ei au considerat calitatea aerului în mod clar, pozitiv „cu adevărat proaspăt“, „plăcut“, „curat“ – faţă de locatarii din clădirile ventilate doar prin deschiderea ferestrelor. „Şi din punct de vedere medical se pledează pentru sistemele de ventilaţie. Rezultatele lasă să se vadă evident faptul că sistemele de ventilaţie ambientală influenţează pozitiv sănătatea şi bunăstarea. „Calitatea aerului interior şi satisfacţia climatică vor creşte măsurabil“ susţine Prof.asociat Dr.med. Hans-Peter Hutter, conducătorul medical al studiului şi medic şef al Institutului pentru igiena mediului al Universităţii de Medicină din Viena.

Sursa: TGA 7–8/2014, www.innenraumanalytik.at

Privacy Policy SettingsMAXXXCOMFORT RO – EXPERT ÎN INSTALAŢII CENTRALE DE ASPIRAT recunoscut ca unic importator şi distribuitor exclusiv în România de către cel mai mare fabricant din lume BEAM şi AEG Electrolux.

Informativ despre aspiratorul central de praf / instalaţii centrale de aspirare a prafului

În America şi Canada instalaţiile centrale de aspirat praful aparţin de mult standardelor impuse de tehnica modernă de construire a caselor unifamiliale noi. Aspiratoarele centrale de praf au fost destinate în primul rând pentru efectuarea unei curăţiri cotidiene în case unifamiliale. Toate aspectele prezentate mai sus arată însă că instalaţiile centrale de aspirat sunt excelent adaptabile pentru hoteluri şi clădiri de birouri. Poziţia sistemului central de aspirare e dată de aparatul central, un aspirator central amplasat de exemplu în pivniţă. În toate celelalte încăperi există doar un port pentru cuplarea furtunului. Nu aveţi nevoie deci de un aspirator pentru fiecare cameră ci doar de un furtun de aspirat. Prin tubulatura de aspirare murdăria, praful şi praful fin e transportat către aspiratorul central. Temeinic, silenţios, igienic şi deosebit de comfortabil-aşa lucrează deci o instalaţie centrală de aspirat praful.
Aspiratorul nostru de praf e mereu plin de putere, absoarbe foarte eficient tot praful şi nu-l auzi când lucrează.
Confidentialitatea Datelor | Termeni si Conditii | Politica de utilizare Cookies | ANPC | SOL | ANSPDCP