Istoricul aspiratorului central
Geschichte_1130x270

ISTORIC

Aşa a început totul …

Instalaţii centrale de aspirat praf există deja de peste 115 ani. Milioane de oameni au experienţe bune cu acestea.

1901 Hubert ­Cecil Booth descoperă aspiratorul de praf.

1902 a înfiinţat firma “Vacuum-Cleaner Company”. Aceste aspiratoare centrale au fost promovate pe atunci în înalta societate.

1912 a existat o dezvoltare în continuare în Suedia.

1907 s-a descoperit de către James Murray Spangler din Ohio aspiratorul electric portabil.
Din lipsă de capital el şi-a vândut patentul către Wiliam Hoover, a cărui nume este cunoscut până în zilele noastre în aparate electrocasnice.

La 1910: Castelul Peleş – Reşedinţa de vară a regelui Carol I de la Sinaia

Avangardistul aspirator central instalat de regele Carol I, la Castelul Peleş deja din anul inventării sale 1910, funcţionează şi astăzi. Instalaţia veche de peste un veac, dar încă nouă pentru România, realizată de firma germană Brevets Herz-Kozac, face ca praful să fie captat la subsolul castelul în recipiente cu apă, iar aerul să fie eliminat afară.

Imagini pentru castelul peles poze

Privacy Policy SettingsMAXXXCOMFORT RO – EXPERT ÎN INSTALAŢII CENTRALE DE ASPIRAT recunoscut ca unic importator şi distribuitor exclusiv în România de către cel mai mare fabricant din lume BEAM şi AEG Electrolux.

Informativ despre aspiratorul central de praf / instalaţii centrale de aspirare a prafului

În America şi Canada instalaţiile centrale de aspirat praful aparţin de mult standardelor impuse de tehnica modernă de construire a caselor unifamiliale noi. Aspiratoarele centrale de praf au fost destinate în primul rând pentru efectuarea unei curăţiri cotidiene în case unifamiliale. Toate aspectele prezentate mai sus arată însă că instalaţiile centrale de aspirat sunt excelent adaptabile pentru hoteluri şi clădiri de birouri. Poziţia sistemului central de aspirare e dată de aparatul central, un aspirator central amplasat de exemplu în pivniţă. În toate celelalte încăperi există doar un port pentru cuplarea furtunului. Nu aveţi nevoie deci de un aspirator pentru fiecare cameră ci doar de un furtun de aspirat. Prin tubulatura de aspirare murdăria, praful şi praful fin e transportat către aspiratorul central. Temeinic, silenţios, igienic şi deosebit de comfortabil-aşa lucrează deci o instalaţie centrală de aspirat praful.
Aspiratorul nostru de praf e mereu plin de putere, absoarbe foarte eficient tot praful şi nu-l auzi când lucrează.
Confidentialitatea Datelor | Termeni si Conditii | Politica de utilizare Cookies | ANPC | SOL | ANSPDCP